Over mij

Ik ben getrouwd en vader van drie jongens. Daarbij ben ik ook met veel plezier predikant van de Bazuinkerk in Kampen. In de campagne ‘ik ben’ heb ik daar meer over verteld.
Ik schreef twee boeken. Ik geloof, geloof ik over geloven, twijfelen en zeker weten. En een boek over de verrassende kanten van geloven en de Bijbel: De omgekeerde wereld van God (september, 2019). Daarnaast ben ik ook redacteur van het christelijke tijdschrift OnderWeg. Je kunt me benaderen om voor te gaan (al zijn de zondagen voor 2021 al volgepland) voor een lezing of een workshop.
Af en toe plaats ik hier een gebed van anderen of van mijzelf.

9 thoughts on “Over mij

 1. Ha Bram,

  Ik heb je boek gelezen tijdens onze vakantie in Frankrijk. Ik heb er van genoten. Heel herkenbaar! Trouwens dapper dat je dit initiatief hebt doorgezet en het boek hebt laten uitgeven. Wel heel goed!!
  Je uitleg over Job vond ik in het bijzonder erg mooi.
  Tijdens het lezen heb ik af en toe wel gedacht. Tjonge…. wist ik toen maar dat dit allemaal zo bij jou speelde in de tijd dat je in Sneek predikant was. Je hebt mij zelf wel eens gevraagd om 1 x per week ’s morgens samen bijbelstudie te gaan doen. Ik had daar toen niet zo veel oren naar. Achteraf wel spijt van.
  Ik denk overigens dat ik toen minder met je twijfels uit de voeten zou kunnen dan dat ik nu zou kunnen.

  doe de hartelijke groeten aan Idelette en veel sterkte, zegen op alles wat jullie doen.

  Thom

 2. Ha Thom,
  Wat leuk om van je te horen. Ik heb het ook echt moeten leren om hier open voor uit te komen. En daar heb je toch zonder te weten een rol in gespeeld. Mede op aanraden van jou ben ik ooit een opleiding christelijk leiderschap gedaan waar ook een supervisietraject bij hoorde. En in dat traject bij Kees de Ruijter hebben we het hier veel over gehad en dat heeft me echt verder geholpen.
  Ik weet niet of ik het op die bijbelstudie zo open besproken zou hebben.
  Jij ook de hartelijke groeten aan Rolinka en de kinderen! Het ga jullie goed!
  Bram

 3. hallo Bram, je artikel in het friesch dagblad sprak me aan. Ik ben een vrouw van 75 en gepokt en gemazeld met het gereformeerde geloof. Mijn leven is een voortdurende zoektocht om met al die zekerheden die me werden opgelegd om te gaan, veel dogma,s spreken me niet meer aan. Ben op mijn vijftigste theologie gaan studeren en verder blijven zoeken. 12 jaar als kerkelijk werker mogen werken in gemeenten. Nu nog steeds belangstellend voor alles wat met geloof en theologe te maken heeft. Ik heb een geloofsbelijdenis die mij en waarschijnlijk ook jou zal aanspreken. Mocht je belangstelling hebben dan kun je me mailen. Ondanks alles blijft de boodschap van het evangelie me raken. Ik heb geen twitter of Facebook vandaar dat ik het zo doe. Hartelijke groet en zegen op je werk. Dicky van Doodewaard , Lelystad

   • Vaak wordt gezegd, degene die je helpt is de naaste. Natuurlijk kan het iemand zijn, die je helpt als je hulp nodig hebt, maar de grootste barmhartige samaritaan is vlg. mij Jezus Christus. Hij weet wat een mens nodig heeft. Hij ging zelf door de dood heen omdat Hij mij zo geweldig lief heeft. Ondanks alles is Hij mijn Verlosser en Redder.

 4. Beste buurman Bram.

  Ik heb geboeid jouw blog gelezen “Op de eerste rij bij God”. Zou er graag tijdens een wandeling een keer over praten als dit kan.
  Hoor graag van je.

  Groet van buurman Jan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website